Dovoluji si ZPOMALIT

S přicházejícím podzimem a zimou se příroda ukládá k zimnímu spánku a vše se zpomaluje, až tedy na naši moderní dobu, která se neustále zrychluje a hlavně před Vánocemi je shon o dárky, honění deadlinů v práci a stres všude kolem. 

Zažívala jsem to také !

Škola, práce, vedení lekcí, připravování akcí a vymýšlení různých plánů a věcí, jakož tomu mám po celý rok, jelikož má hlava dokáže jet na plné obrátky 🙈. Ale pak se to také podepíše na mém psychickém i fyzickém zdraví 🙋‍♀️ Pochmurnější dny, únava a nakonec mě zastaví nějaká nemoc.

Většinou jsem nestíhala připravit si v klidu vánoční atmosféru, něco upéct, zastavit se s čajem v ruce a zabalit se v dece na gauč a jen tak být, koukat třeba „do blba“ nebo na x vánočních filmů, přečíst si v klidu pár stránek z knížky nebo se válet v posteli a nic nemuset.

S tímto podzimem tomu je jinak. Cítím, že mi tělo dává signály (už poněkolikáté 🙈 díky tělo za trpělivost 🙏) abych zpomalila a nehnala se za vším, nevymýšlela furt různé projekty a nebyla všude. A proto si DOVOLUJI ZPOMALIT. Někdy to je težké, někdy to úplně nejde, ale UČÍM SE. Učím se být více v přítomnosti, užívat si TEĎ a TADY. Být více vědomě s těmi nejbližšími, více prokrastinovat (tam totiž přicházejí ty nejlepší nápady 😜) a brát ten život s větší lehkostí. 

Co si tedy dovoluji ?

  • Dovoluji si své projekty a plány přesunout až na další rok/y.
  • Dovoluji si být více doma a nejezdit každý víkend někam do hor (ačkoliv jsou stále největší láska 🤍).
  • Dovoluji si méně tvořit na sociálních sítích.
  • Dovoluji si více spánku a válení v peřinách.
  • Dovoluji si více času pro sebe. Na svou mobilitu, svůj pohyb, dech, meditaci… Pokud se chceš semnou rozhýbat, získej VIDEO LEKCI ZDARMA, které Ti pomůže nejen s bolestí zad.
ranní pozdrav z mobility
  • Dovoluji si ubrat z intenzity tréninku, pokud se na to zrovna necítím. Pokud si chceš zacvičit, ale nevíš jak, koukni na můj Instagram, kde najdeš spoustu inspirace k pohybu
  • Dovoluji si péct tolik cukroví, aby to pro mě byla stále radost a né starost. Momentálně jsem na jednom druhu 😄.
  • Dovoluji si nemít doma exkluzivně naklizeno (to preferuji tedy po celý rok 😄).
  • Dovoluji si se na chvíli nevzdělávat, neposlouchat odborné podcasty, knížky a webináře, pokud nechci.
čajová adventní sada značky Sonnentor ze zdravé výživy Naturálek
  • Dovoluji si filtrovat úkoly na důležité, a ty méně přesunout tak, aby ten den nebyl hektický.
  • Dovoluji si říkat ne, když by toho bylo na mě už moc.
  • Dovoluji si zpomalit natolik, abych se zastavila a užívala si dosavadní vysněné fáze, kdy mám kolem sebe tak skvělé lidi, jak v osobním životě, tak v pracovním (díky za vás ! ) a že máte zájem o to, co dělám a dokonce vás mám i v čekačce, abyste se ke mně vůbec dostali. To byl a je můj splněný sen ! 🤍 a nechci tuto fázi jen tak přeběhnout a vrhnout se do dalších snů a vizí. 
miluju, děkuju

Příroda to má dobře vyřešené a nejde ji oblafnout 😜 proto ji zkuste více naslouchat, i svému tělu a DOVOLTE si zpomalit. Užívat si více okamžiku, být s těmi, se kterými vás to baví a NEHNAT se neustále za něčím a řešit jen budoucnost.

západ slunce v Pardubicích

Tak bych vám jen chtěla předat zprávu, ať se nesnažíte být za každou cenu „motorové fretky“ po celý rok, poněvadž vás to akorát vyčerpá a nebudete mít dostatek síly na jaro, kdy všechno znovu rozkvete. Ta energie a správný čas zase přijde po zimě 😜

Jak to máte vy ? Snažíte se zpomalit nebo jedete „na plný plyn“ celoročně ? Dejte mi vědět do komentářů 🤓.

s láskou k pohybu

Domča

Domča Vavroušová
"Miluju pohyb a naučím Tě pracovat se svým tělem VĚDOMĚ, aby se mohlo hýbat FUNKČNĚ a BEZ BOLESTI !" Můj příběh si přečtěte tady
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.

  • Jak rozhýbat bolavá záda ? Vím jak na to ! Zacvič si semnou ZDARMA !
  • Nejnovější články
  • Kategorie
  • Potkáme se na Facebooku: